Цените на апартаментите в Румъния с исторически връх

Цените на апартаментите в Румъния достигнаха исторически връх, показват данните на първия и най-голям сайт с обяви за недвижими имоти в страната. Сравнението е от същия период на миналата година и показва над 11 процентно увеличение.

Най-скъпият град в Румъния е Клуж-Напока, където средната цена достига 2753 евро на квадратен метър след 10-процентен растеж през последната година. Следващият най-скъп град е Брашов с цена от около 1907 евро за квадратен метър, като цените там са се повишили с почти 19 процента.

В Букурещ средната цена достига 1723 евро на квадратен метър, което е с над 11 на сто над нивото от преди година. Аналогична тенденция е забелязана и в Констанца, където средната цена се е покачила до 1656 евро за квадратен метър.

В Тимишоара средната цена на новите апартаменти е 1960 евро на квадратен метър, като въпреки това те са най-достъпни в сравнение с другите големи градове. Старите апартаменти в Тимишоара са сред най-евтините сред големите градове.

Яш е окръжният център с най-евтини апартаменти, където средната цена е 1590 евро на квадратен метър. Разликата между цената на новите и старите апартаменти там е малка – само 13 евро на квадратен метър.

Освен тези големи градове, увеличения в цените на жилищата са забелязани и в средно големите градове на Румъния. Най-голямото повишение е регистрирано в Орадя, където средните цени са се увеличили с над 17 процента до 1602 евро на квадратен метър.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване