Цял екипаж бди над яхтата на издирваната от ФБР аферистка Ружа Игнатова

Цял екипаж бди над луксозната яхта „Давина“, оценена на 15 млн. евро, която е закотвена на пристанището в Созопол от няколко години. Местните жители споделят, че на борда се забелязва активност, въпреки че прозорците на плавателния съд са облепени с черно фолио, което не позволява да се види вътре. Местните хора се чудят кой плаща високите такси за престой на яхтата, след като собственичката й, измамничката Ружа Игнатова, е в неизвестност.

„Давина“ е дълга 44 метра и предлага луксозни удобства като спални, джакузи, салон за масаж и салон с пиано. От пристанище Созопол, обаче, отказаха да предоставят информация за таксите и собствеността на яхтата, посочвайки, че това са поверителни търговски отношения. Според сайта на марината, годишната такса за престой на яхта с дължина 25 метра е близо 14 000 лв., а „Давина“ е двойно по-голяма, което означава значително по-висока сума. Впечатляващо е, че преди година яхтата се е веела под английското знаме, а сега е заменено с българския трибагреник.

Само преди няколко дни американското правителство повиши наградата за информация относно Ружа Игнатова на 5 млн. долара. Пенсионираният агент на ФБР Ричард Райнхард коментира, че вероятността Игнатова да е мъртва е висока, но все пак не изключва възможността тя да е жива с множество пластични операции. Братът на Ружа, Константин Игнатов, се върна в България след три години в затвора, след като сътрудничеше на властите. Според Райнхард, Франк Шнайдер е бил връзката на Игнатова с чуждите разузнавания, а Христофорос Аманатидис-Таки е осигурявал нейната физическа охрана, възможно дори да е замесен в изчезването й.

Историята на Ружа Игнатова остава една от най-големите мистерии на нашето време. Нейната яхта „Давина“ продължава да предизвиква интерес и въпроси, докато световните власти продължават да търсят информация за нея. Ако тя все пак е жива, това ще бъде една невероятна история, но засега бъдещето й остава неясно.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване