Даниел Радклиф спечели първата си награда „Тони“

Мюзикълът „Аутсайдерите“ и пиесата „Стереофонично“ спечелиха основните награди „Тони“ за най-добър мюзикъл и най-добра пиеса съответно. Церемонията се състоя в центъра „Линкълн“ в Манхатън, Ню Йорк.

„Аутсайдерите“ е по едноименния роман на С. Е. Хинтън за враждата между улични банди през 60-те години в Оклахома, е продуциран от Анджелина Джоли и Матю Риго. Риго благодари на Хинтън, наричайки нейната история променяща живота.

„Стереофонично“ е пиеса, базирана на живота и кариерата на групата „Флитууд Мак“, и спечели общо пет награди. Авторът Дейвид Аджми призова за финансиране на изкуствата в САЩ в своята благодарствена реч.

Специални гости на събитието бяха Джей-Зи и Хилари Клинтън, която е част от продуцентския екип на мюзикъла „Суфражетки“. Тя подчерта историческото значение на мюзикъла и бе посрещната с овации.

Алиша Кийс участва в музикалната програма с изпълнението на „Empire State of Mind“.

Наградата за най-добра актриса бе присъдена на Малия Джой-Муун за ролята ѝ в „Хелс кичън“. Даная Таймър стана първата жена, спечелила „Тони“ за режисура на мюзикъл, а Шаная Тауб получи наградата за най-добър текст за мюзикъла „Суфражетки“.

Джеръми Стронг спечели първата си награда „Тони“ за водеща главна мъжка роля в пиесата „Враг на народа“. Даниъл Радклиф спечели първия си бродуейски трофей за участието си в мюзикъла „Весело“. Киша Луис получи наградата за второстепенна роля в „Хелс кичън“ след 40 години на сцената.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване