Децата с увреждания в Силистра ще могат да използват безплатно закрития градски плувен басейн

Децата с увреждания в община Силистра ще могат да използват безплатно закрития градски плувен басейн, според решение взето на днешното заседание на Общинския съвет. Децата и техните придружители ще получават безплатни месечни карти за използване на съоръжението.

Предложението беше внесено от Мария Илчева от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. То бе в отговор на интереса на родителите за възможност за водна рехабилитация за техните деца.

Илчева подчерта в мотивите си, че водните лечебни методи са жизненоважни за децата с множество увреждания, тъй като помагат за развиване на мускулатурата, подобряват сензорната преработка и психическото състояние на децата.

Тя уточни, че плувният басейн в Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания (ЦКОДУХЗ) в Силистра не функционира поради технически причини, което налага децата с увреждания да използват закрития градски басейн.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване