Дете с тротинетка вдигна 60 км/ч и изпревари патрулка

Дете с електрическа тротинетка достигна скорост от 60 км/ч в Пловдив, изпреварвайки полицейска патрулка. Очевидец разказа за абсурдната ситуация, на която станал свидетел около 19:30 часа в неделя, докато се прибирал от квартал „Коматево“ към центъра на града. Момче на видима възраст около 12-13 години внезапно се появило на пътното платно и започнало да кара тротинетката си наравно с колите.

Очевидецът се е движил с тийнейджъра до Централна гара, след което детето е продължило в друга посока. „През цялото време карах наравно с това момче. Аз шофирах с 55 км/ч почти през цялото време, а той ме изпревари поне шест пъти. Опасното е, че кара по средата на платното и не му пука. Много хора на светофарите или от автомобилите му правиха знаци да се махне, бипкаха му, но той продължи. Бях шокиран, когато дори патрулката мина до него, пусна сирените и предупредителния сигнал, изпревари го, за да го спре, но той пак изпревари и продължи“, пише той.

Очевидецът се чуди как органите на реда не са спрели момчето, тъй като поведението му е много опасно и може да доведе до ПТП. Той е притеснен и от поведението на родителите, които, макар и с каска, са позволили на детето си да се движи без надзор по улиците с електрическа тротинетка.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване