Два големи пожара пламнаха в Южна България, има изгорели къщи

Два големи пожара бушуват от вчера в Южна България, в селата Боримечково и Стоманево.

Пожарът в пазарджишкото село Боримечково, който бушуваше часове наред, вече е потушен, въпреки че все още има тлеещи огнища. Огънят е обхванал западния склон на селото, след като първоначално е започнал от запалена нива около 15 часа.

Екипи на пожарната от Пазарджик и горското стопанство са реагирали незабавно. В помощ са дошли и дежурни екипи от Пещера, Велинград, Панагюрище и Белово. Общо 40 пожарникари, служители от горското стопанство и десетки доброволци са участвали в гасенето.

Пожарът е достигнал на 300 метра от първите къщи на селото, което е предизвикало опасност за населеното място. В резултат на пожара са унищожени 400 декара дъбова гора, сливови градини и ниви с пшеница.

В девинското село Стоманево голям пожар е унищожил една къща и две селскостопански постройки. Пожарникарите са се борили да овладеят пламъците преди те да достигнат до боровата гора.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване