Двама служители на НСО с леки наранявания при инцидент по време на практически занятия на 10 юни, съобщиха от службата

На 10 юни двама служители на Националната служба за охрана (НСО) са били леко ранени по време на практически занятия на стрелбищен полигон „Столник“- МВР. Инцидентът се е случил по време на стрелкова подготовка с картечен пистолет и полуавтоматични пистолети. Осколки от обвивката на куршуми, след рикошет, са наранили леко двамата служители.

Раните им са били повърхностни и обработени на място. Един от служителите е изпратен за преглед в болница, където му е направена лека операция на дясното коляно. Състоянието му е добро.

Началникът на НСО е разпоредил вътрешна проверка по случая и временно прекратяване на учебните занятия. Документацията от проверката ще бъде предоставена на Военно-окръжна прокуратура-София.

Занятията са били провеждани след задължителен инструктаж и при спазване на Правилата за безопасност. След инцидента, работната дистанция за стрелба е увеличена от 17 на 25 метра. НСО подчертава, че подобни инциденти не са се случвали при предишни упражнения, провеждани ежегодно при същите условия.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване