Елена Йончева става евродепутат от листата на ДПС

ДПС ще има трима депутати в Европейския парламент, но в Брюксел няма да отидат първите двама в листата – Джевдет Чакъров и Искра Михайлова. Според информация от централата на партията, Чакъров и Михайлова най-вероятно ще се откажат от местата си в европарламента.

На първите места в листата на ДПС сега излизат Илхан Кючюк, който е в ръководството на европейските либерали от АЛДЕ, и Танер Кабилов, син на бившия министър на земеделието Нихат Кабил. Третата позиция ще бъде заета от бившата журналистка, въпреки че е получила едва 1,38% от преференциалния вот на движението.

Очаква се Чакъров да остане в българския парламент, тъй като е съпредседател на ДПС заедно с Делян Пеевски. Искра Михайлова се отказва по собствено желание, въпреки че в предишния европарламент беше зам.-председател на фракцията на европейските либерали „Обнови Европа“. Смята се, че тя ще стане депутат в Народното събрание, след като беше водач на листата на движението в Пазарджик и след последната национална конференция на ДПС стана зам.-председател на партията. Тя е считана за близка до Делян Пеевски.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване