Хамид Хамид: Движението е единно, отношенията Доган – Пеевски са като баща и син

Запитан кой е силният човек в ДПС, Хамид Хамид отговори: „тандемът Доган-Пеевски“. Той заяви пред бТВ, че ДПС има само един отбор и тезата за различни крила в партията е абсурдна. Всички в ДПС носят в сърцето си почетния председател д-р Ахмед Доган и движението е единно.

Хамид Хамид, депутат от ДПС и зам.-председател на парламентарната група, подчерта, че отношенията между Ахмед Доган и Делян Пеевски са по-силни от тези между баща и син. Той критикува Рамадан Аталай, визирайки го като „дерибей“ и заяви, че хората в ДПС не искат такива в движението.

Според Хамид Хамид, Пеевски винаги е подкрепял Доган в трудни моменти, като тези с Касим Дал и Лютви Местан. Доган и Пеевски вземат стратегическите решения в ДПС.

Хамид информира, че ДПС в момента е втора политическа сила, но ще стане първа. Колективният орган ще реши кой да вземе мандата от президента и какво да прави с него. Ако има предложение, ще излъчат кандидат за премиер.

ДПС ще положи всички усилия България да има редовно правителство, за да излезе от спиралата на изборите. Хамид подчерта, че и председател Чакъров, и председател Пеевски, и почетният председател искат едно и също.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване