Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Турция, Румъния и Гърция

Главна дирекция „Гранична полиция“ съобщи, че трафикът за товарни автомобили е интензивен на изхода на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Турция, Румъния и Гърция, като информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

На границата с Румъния трафикът е натоварен на ГКПП „Кардам“, „Оряхово“ и „Доранкулак“. Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) информира за ремонтни дейности на моста при ГКПП „Русе“, които ще се провеждат от 10-ти до 14-ти юни. Движението ще се организира временно, като трафикът ще се осъществява в една лента с пропускателен режим и ще бъде регулиран с пътни знаци и сигналисти.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“, докато през пунктовете „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове, но на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които временно стесняват пътните платна и реорганизират движението. Пътуващите с леки автомобили през празничните дни трябва да предвидят удължено време за преминаване.

На границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване