Интерактивна карта показва местата за гласуване в чужбина за вота на 9 юни

На европейските и предсрочните парламентарни избори на 9 юни българите в чужбина ще могат да гласуват в 769 секции, разположени в 60 държави. Най-много секции ще има в Турция – 166, следвана от Великобритания със 118 секции. В Германия ще има 103 секции, което е с 29 повече от предишните избори.

Други държави с голям брой секции са Испания с 64, САЩ с 55 и Италия с 27 секции. В съседните на България страни, секциите са разпределени както следва: Гърция – 28, Северна Македония – 6, Сърбия – 4 и Румъния – 1.

В 245 от секциите ще има машини за гласуване, като най-много от тях ще бъдат в Турция – 108. В Германия ще има 35 машини, а във Великобритания – 30.

Подробна информация за изборните секции и избирателните списъци е достъпна на сайта на Министерството на външните работи. Освен това, Боян Юруков е разработил интерактивна карта, която показва броя и местоположението на избирателните секции по света. Тази карта помага на българите в чужбина да намерят най-близката до тях секция и да получат информация за гласуването. Порталът също така предлага възможност за абонамент за бюлетин с персонализирана информация за условията за гласуване.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване