Иран: Ливан ще се превърне във вечен ад за Израел

Временно изпълняващият длъжността външен министър на Иран, Багери Кани, предупреди, че пълномащабна война срещу Ливан ще се превърне във вечен ад за Израел, предаде новинарската агенция на Техеран ИРНА, цитирана от БТА. Кани подчерта, че въоръжената групировка „Хизбула“, която има ключова роля във военно и дипломатическо отношение в Ливан, е създала значителна възпираща сила в региона.

По отношение на предстоящото посещение на саудитския крал Салман в Иран, Кани заяви, че това пътуване е на дневен ред за Иран и Саудитска Арабия. Той добави, че връзките между Техеран и Рияд ще продължат след встъпването в длъжност на следващата иранска администрация.

Коментирайки възможността Доналд Тръмп да бъде избран за следващ президент на Съединените щати, Кани отбеляза, че Иран не зависи от промените в управлението на други страни. Смяната на президентите не може да повлияе на иранските стратегически политики, въпреки че Техеран следи внимателно потенциалните промени на международната сцена, включително в САЩ. Той добави, че следващата администрация в Иран ще предприеме сериозни мерки в това отношение.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване