Изграждането на Дунавския индустриален технологичен парк ще бъде обсъдено на среща в Свищов, организирана от Общината и Министерството на иновациите и растежа

Община Свищов и Министерството на иновациите и растежа организират среща на 10 юли в 14:00 часа в Зала 1 на Общината, посветена на изграждането на Дунавския индустриален технологичен парк – Свищов. Според съобщението от пресцентъра на общинската администрация, на срещата ще присъстват кметът на Свищов д-р Генчо Генчев, служебният министър на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов, Деляна Иванова, председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие, както и представители на индустриалния парк и местни фирми.

Срещата ще бъде разделена на две части: първата ще се фокусира върху бъдещия Дунавски индустриален технологичен парк, а във втората ще се обсъждат възможностите, които европейските програми предоставят за малките семейни фирми, занаятчийската и творческа дейност. След дискусиите е предвиден брифинг за медиите.

Началото на първия етап от изграждането на парка беше официално поставено на 30 май тази година. През ноември 2023 г. Община Свищов подаде проектно предложение за изграждането на Индустриалната зона на площ от 300 декара на територията на бившите казарми. Финансирането е осигурено по процедура BG-RRP-3.007 от Националния план за възстановяване и устойчивост. Сключени са споразумения с няколко държавни структури, които ще осигурят необходимата инфраструктура за парка.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване