Изненадващ ремонт води до задръствания към морето на пътя от Сарафово към Бургас

Ремонтът на пътя от Сарафово към Бургас предизвика недоволство сред туристическия бранш, тъй като по тази отсечка преминава целият трафик към Бургас от курортите на север, включително Слънчев бряг. Това доведе до сериозни задръствания в разгара на лятото, които и без това се случват в определени часове.

Ремонтът започна в сряда в посока Бургас, като туристическият бранш го нарече изненадващ и смята, че това ще гони туристите. Заместник-председателят на БХРА, Веселин Налбантов, изрази мнение, че ремонтът можеше да се направи в по-подходящо време на годината, тъй като туристите се възмущават от задръстванията и дори избират да пътуват към Гърция вместо към Бургас и Слънчев бряг.

От общината обясниха, че ремонтът е започнал веднага след одобряването на финансирането и временната организация на движението. Целта е ремонтът да приключи преди активния туристически сезон, за да се избегнат големите натоварвания през лятото.

Началникът на дирекция „Строителство“ към община Бургас, Димитър Бакалов, подчерта, че трафикът е целогодишен за работещите в и около Бургас. От КАТ-Бургас посочиха, че е създадена организация за регулиране и подпомагане на движението, включително постоянен пост за контрол на трафика, и напомниха за наличието на алтернативни маршрути до центъра на Бургас.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване