Изоставянето на Украйна би означавало за Русия „подарък с епични размери“

Икономическият коментатор Лилиан Бюингс изрази мнение, че превземането на Украйна би обогатило значително Русия. Според нея, ако Русия завладее Украйна, Кремъл ще стане по-богат и по-могъщ, което ще го направи по-добре подготвен за бъдеща агресия и икономическо изнудване на Запада. Бюингс подчертава, че газовото изнудване след пълномащабна инвазия е добър показател за бъдещите последствия, ако Путин успее в плановете си.

Бюингс отбелязва, че контролирането на Украйна няма да има незабавен ефект, но шоковите вълни от това ще се разпространят през годините и десетилетията, причинявайки хаос в световната икономика. Освен това, ако Русия победи Украйна, тя ще поеме пълен контрол над черноморските пристанища, през които се изнася зърно за 400 милиона души, което ще позволи на Русия да използва това зърно за своите нужди или да го изнася за съюзниците си.

Анализаторката също така посочва, че Русия ще получи достъп до военно-промишления комплекс на Украйна, което ще позволи на Кремъл да продава оръжия и части на различни държави и потенциално да ги използва срещу НАТО. Според Бюингс, изоставянето на Украйна би означавало да се даде на Русия „подарък с епични размери“ – селскостопански бастион с някои от най-желаните ресурси в света. Тя предупреждава, че всяко забавяне на помощта за Украйна приближава Кремъл до постигането на тази висока награда.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване