Йордан Цонев от ДПС: Най-логично е да се подкрепи правителство на победителя в изборите

Заместник-председателят на ДПС, Йордан Цонев, заяви по време на консултациите при президента, че партията осъзнава своята отговорност за съставяне на стабилно правителство. Той подчерта, че народът категорично не желае нови избори, а иска мнозинство и стабилен кабинет, който да решава проблемите на българите през целия управленски мандат на бъдещото правителство.

Цонев изрази мнението, че най-логичното и нормалното е мандатът за съставяне на правителство да бъде подкрепен от победителя на изборите, ГЕРБ-СДС. Той посочи, че идеята за експертен кабинет, предложена от по-малките партии, не е ясно дали ще бъде подкрепена от първите две политически сили.

Цонев подчерта, че волята за съставяне на правителство от страна на по-малките партии ще зависи от мнозинството и волята на големите партии в 50-ото Народно събрание. Той добави, че това не представлява нищо друго освен политическо его.

Заместник-председателят на ДПС призова политиците да преодолеят партийните интереси в името на решаването на важните социални проблеми пред обществото. Той изрази увереност, че президентът ще изпълни своята роля като медиатор и ще убеди политическите сили да намерят изход от сложната политическа ситуация, като подчерта, че изборите трябва да бъдат последен вариант, а не решение.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване