Калин Стоянов съобщи, че трима полицаи са пострадали по време на мача на стадион „Васил Левски“ вчера

Трима полицаи пострадаха по време на мача на стадион „Васил Левски“ вчера, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Двама от тях се върнали на мястото след оказаната им медицинска помощ, за да помагат на колегите си, като единият е началник на специализираните полицейски сили. Третият полицай е с нараняване на коляното и му били поставени три шева.

Задържани са петима души и е започнало досъдебно производство. Продължава работата по изясняване на ситуацията и подвеждане на виновните под отговорност. Няма пострадали фенове.

Стоянов поясни, че МВР е отговаряло за сигурността на гостуващите фенове, а домакините е трябвало да осигурят охраната чрез фирми и стюарди. Полицията се намесила, когато стюардите не успели да се справят и благодарение на бързата им реакция няма тежко пострадали, а ситуацията е овладяна бързо.

Мачът между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 беше прекъснат в 88-ата минута заради нахлуване на фенове на терена, но след намесата на полицията, мачът беше доигран същата вечер.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване