Калин Стоянов за Брендо: Последно е минал през границите ни на 13 юли 2013 г.

На 27 октомври 2016 г. Евелин Банев, известен като Брендо, се явява в СДВР и подава заявление за лична карта. На следващия ден, 28 октомври, се явява в отдел „Пътна полиция“ и подава заявление за свидетелство за управление на МПС.

На брифинг, служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че на 25 юли 2018 г. за Евелин Банев е въведен сигнал в Шенгенската информационна система по европейска заповед за арест, издадена от Софийска градска прокуратура на 20 юли 2018 г. Заповедта е свързана с присъда на Софийския градски съд, с която Банев е осъден на 6 години лишаване от свобода. По искане на Върховната касационна прокуратура, Банев е обявен за международно издирване от Интерпол с червен бюлетин.

Министърът уточни, че последното регистрирано преминаване на Евелин Банев през граничните пунктове на България е на 13 юли 2013 г., когато е конвоиран от Италия във връзка с наказателно производство. От тази дата няма данни за негови пътувания.

По отношение на документите за самоличност, министърът добави, че на основание подадените от Банев заявления, са му издадени лична карта и свидетелство за управление на МПС със срок на валидност до 2026 г.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване