Каракачанов: София трябва да има категорична позиция спрямо РСМ

В интервю за „Денят започва“, Красимир Каракачанов, председател на ВМРО и бивш министър на отбраната, заяви, че Скопие се държи нагло и арогантно, а София трябва да има категорична позиция спрямо Република Северна Македония (РСМ). Той критикува партията ДПМНЕ и нейния лидер Християн Мицковски, обвинявайки ги в неспазване на договореностите с България и Гърция. Каракачанов отбеляза, че новият президент на РСМ не е използвал конституционното име на страната, което е предизвикало скандал с Гърция.

Според Каракачанов, македонските политици са разбрали, че българските управляващи през последните три години нямат чувство за национална принадлежност и са готови да предадат българските интереси в темата за Македония. Той посочи, че политиците в България се ръководят от чужди центрове и посолства. Каракачанов припомни, че преди две години тогавашният премиер Кирил Петков е заявил, че ако трябва, ще излъжат българския народ, за да пуснат Македония в ЕС. Той добави, че шефката на кабинета на Петков е изпращала класифицирана информация на македонски политици без последствия.

Каракачанов заключи, че Северна Македония се възползва от политическата нестабилност в България и че страната трябва да има ясна и категорична позиция.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване