Компанията за скутери под наем „Болт“  пуска над 800 скутера по улиците на София от днес

Компанията „Болт“ пуска над 800 скутера по улиците на София от днес, с цел да разшири услугите си и в други градове като Бургас, Варна и Пловдив.

Валерий Романов, регионален мениджър „Микромобилност“ в „Болт“ за Източна Европа, споделя, че са благодарни на София за доверието и очакват да работят заедно за формиране на отговорни навици за каране и микромобилност в бъдеще.

Ползването на скутерите става чрез приложението Bolt, което се изтегля от Google Play или Apple Store. Скутерът може да бъде отключен чрез сканиране на QR кода върху него. Всяка минута по време на пътуването се таксува по 0,20 лв., като отключването е безплатно. При първото използване на приложението се показват инструкции за безопасно каране и паркиране на скутера.

Болт в момента предлага скутери в над 250 града в 25 държави в Европа и планира да разшири дейността си в още държави и градове през този сезон.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване