Координаторът по борбата с корупцията на САЩ идва в София на 14 юни

Ричард Нефю, американският координатор в борбата с глобалната корупция, ще посети Австрия, Словакия и България, съобщи Държавният департамент на САЩ.

От 10 до 12 юни във Виена, Нефю ще ръководи 15-ата сесия на Групата за преглед на изпълнението на Конвенцията на ООН срещу корупцията (UNCAC) и съвместна сесия на Работните групи по възстановяване на активи и международно сътрудничество.

На 13 юни в Братислава, Словакия, Нефю ще се срещне с правителствени служители, организации на гражданското общество и представители на частния сектор, за да обсъди антикорупционните усилия.

На 14 юни в София, България, Ричард Нефю ще изнесе основно слово по време на дискусионен панел в рамките на събитие, организирано от Базелския институт. Речта му ще бъде посветена на инициативата Blue Dot Network („Мрежа от сини точки“) като рамка за подобряване на практиките в областта на обществените поръчки. Той ще се срещне също с представители на правителството, частния сектор и гражданското общество, за да обсъди укрепването на върховенството на закона.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване