Корнелия Нинова подава оставка

Лидерът на БСП, Корнелия Нинова, обяви на брифинг, че подава оставка от поста си. Тя посочи, че резултатите на партията са катастрофални и поема политическата отговорност за това. Нинова отбеляза, че няма ясен победител в изборите, като коментира, че всички партии, освен ДПС и ИТН, губят гласове, и посочи, че БСП е единствената лява сила в България.

Тя поясни, че Националният съвет на партията ще бъде свикан, за да избере заместник-председател, който да довърши мандата, да организира цикъл отчети и избори във всички нива на партията. Това включва нови общински и областни председатели, както и нови ръководители на женското движение и младежките и ветеранските структури. Нинова подчерта, че това също включва нови конгреси.

Тя поясни, че БСП няма да участва в коалиции и ще остане на своите позиции, отказвайки се от участие в правителство. Отговорността за създаването на правителство и избора на премиер е на ГЕРБ. Нинова завърши, че няма да напуска парламента, тъй като е избрана от народа и ще остане депутат.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване