Областната дирекция на МВР в Разград получи нови автомобили за нуждите на пътната полиция и за патрулно-постова дейност

Областната дирекция на МВР в Разград получи два нови автомобила „Фолксваген Голф 8” за патрулно-постова дейност и Пътна полиция, съобщи говорителят на ОДМВР Илияна Георгиева. Колите са оборудвани с лайтбар и допълнително оборудване, необходими за полицейската работа, и са маркирани с надписи на Министерството на вътрешните работи.

Директорът на ОДМВР в Разград, старши комисар Диян Симеонов, връчи ключовете на началниците на отдел „Охранителна полиция“ и Районно управление – Разград. Той подчерта, че това са най-бързите автомобили, получавани за униформения състав, с двигатели от 2000 куб. см, бензинови, мощност 190 к.с. и автоматична седемстепенна скоростна кутия.

Очаква се да пристигнат още два такива автомобила за РУ-Исперих и РУ-Кубрат, както и пет нови „Шкоди Кодиак“. Целта е да се осъвремени автопаркът в рамките на проект, финансиран от Фонда „Безопасност на движението по пътищата“, добави Георгиева.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване