Криминалисти от СДВР спасиха 36 хиляди лева на възрастен мъж, жертва на телефонна измама 

Криминалисти от СДВР спасиха спестяванията на възрастен мъж, жертва на телефонна измама. Вчера следобед мъжът потърсил помощ в Девето районно управление, след като получил обаждане от човек, представящ се за разследващ полицай. Мнимият полицай го убедил да помогне в акция срещу измамници и да предостави наличните си средства, обещавайки, че те ще му бъдат върнати. Мъжът хвърлил през терасата на апартамента си кутия с 36 хиляди лева. Час по-късно осъзнал, че е измамен, и потърсил помощ.

Криминалистите бързо започнали оперативни действия и установили и задържали двама участници в престъплението – на 20 и 21 години. Разследването показало, че един от задържаните е замесен в аналогично престъпление за над 25 хиляди лева, извършено миналата седмица, както и в измама от началото на годината за над 250 хиляди лева. Образувано е досъдебно производство, а работата по документиране на престъпната дейност на задържаните продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване