Министърът на вътрешните работи връчва ключовете на 86 нови автомобила за пътната полиция в страната

На церемония в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ вътрешният министър, заедно с главния секретар на Министерството на вътрешните работи и директора на Главната дирекция „Национална полиция“, връчиха ключовете на 86 автомобила, предназначени за нуждите на пътната полиция в страната.

Министърът на вътрешните работи подчерта двата основни приоритета на ръководството на министерството – справяне с нелегалната миграция и борбата с пътния травматизъм. Той отбеляза, че постигнатият напредък в областта на миграцията вече е факт, докато работата по намаляване на пътните произшествия продължава. Министърът изтъкна, че днешното събитие, при което пътните полицаи получават новите автомобили, е доказателство за постигнатия напредък в тази област.

Сред предоставените превозни средства 35 са високоскоростни, 200 леки автомобила и 227 високопроходими автомобила. Освен това, в автомобилите, които се намират в столицата, ще бъдат въведени ПОС терминали, които ще позволят на нарушителите да плащат глобите си банково на място. Очаква се още 300 такива устройства да бъдат въведени в автомобилите на пътната полиция в страната до 13 юли.

Министърът Стоянов сподели, че вследствие на комплексните мерки, предприети за борба с пътния травматизъм, вече се отбелязва намаляване на броя на жертвите от пътните произшествия и увеличаване на събираемостта на наложените глоби. Той изрази увереност, че тези нови автомобили ще допринесат за постигането на по-голяма пътна безопасност.

Накрая, министърът Стоянов напомни за ангажимента на ведомството да осигури автоматизирани системи за токсикохимичен анализ за наличие на наркотични вещества в кръвта. През началото на годината бяха осигурени две такива машини, а още четири са очаквани да бъдат доставени в следващата седмица. Тези системи ще позволят на експертите да извършват анализи по-бързо и ефективно.

На церемонията ключовете на автомобилите бяха връчени на пътните полицаи от 15 областни дирекции, а отслужи водосвет за здраве.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване