Националният отбор по баскетбол за юноши до 18 години ще участва на Балканиада в Румъния

Националният отбор на България по баскетбол за юноши до 18 години ще участва в Балканиада в Румъния като част от подготовката за Европейското първенство в Дивизия B това лято. Турнирът ще се проведе от 18 до 20 юни в Клуж-Напока, като освен България и домакина Румъния, ще участват и отборите на Гърция и Косово.

На 18 юни от 16:30 часа българският отбор, воден от Стойо Чолаков, ще играе срещу Косово. На 19 юни те ще имат два мача – срещу Гърция в 10:00 часа и срещу Румъния в 19:30 часа.

Първите два отбора в класирането ще се срещнат във финала на 20 юни от 15:30 часа, а мачът за бронз ще бъде същия ден от 13:00 часа. По време на турнира са планирани също семинари за финансово обучение на отборите и треньорска клиника.

Българският състав се състои от 14 баскетболисти, като има една промяна спрямо първоначално обявения състав – на мястото на Деян Колев е повикан Владислав Станев от Шумен.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване