Напрежение в ДПС: Не съм говорил с Доган, направих всичко от моя страна, от тук нататък той е на ход

Председателят на ДПС Делян Пеевски призна, че не е разговарял с почетния председател на партията Ахмед Доган. Той информира, че Джевдет Чакъров е оказвал натиск върху някои областни председатели на ДПС да не присъстват на срещата, организирана от Пеевски.

Пеевски заяви, че е готов за среща с Доган и призова за обединение в партията. Той подчерта, че не трябва да има две ДПС – на Доган и Пеевски, и че работи по устав и закон. По време на срещата с областните председатели на партията, те също призоваха за обединение между Пеевски и Доган.

Областният председател на ДПС Търговище, Хамди Илиязов, обясни, че цялата организация застава зад единството между Доган и Пеевски, и че Джевдет Чакъров му е оказвал натиск да не присъства на срещата. Илиязов посочи, че проблемът е фигурата на Джейхан Ибрямов, който разрушава организацията.

Пеевски обяви, че ПГ на ДПС ще се срещне утре в Народното събрание, след което ще решат дали да свикат Централното оперативно бюро (ЦОБ). Той призова Доган към обединение, за да не се разцепи партията.

Пеевски уточни, че няма да бъде кандидат за премиер при втория мандат и че иска да има правителство с трите мандата.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване