Навършват се 53 години от загубата на великите Георги Аспарухов и Никола Котков

Футболният клуб Левски отбеляза 53 години от трагедията на Витиня, при която загинаха легендите на клуба Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. Българският футбол скърби за двама от най-добрите футболисти в историята.

„Днес се навършват 53 години от трагедията на Витиня. Това е ден, в който се покланяме пред двама велики спортисти и личности – примери за доблест и човечност. Имената на Георги Аспарухов и Никола Котков ни напомнят, че има легенди, които не умират, а тъгата по тях не е просто тъга по двама велики играчи. Това е тъга, която засяга не само спортната общественост, но и цяла България, защото загубата на доблестни хора винаги боли.

Гунди и Котков останаха в паметта на футбола и обществото със своя чар и елегантност. За тяхната кариера е написано и казано всичко, а победите и головете им с Левски и националния отбор ще се помнят завинаги. Те обаче бяха всенародни любимци заради невероятните им човешки качества. Затова бяха толкова обичани. Наш дълг е да съхраним паметта им и да разказваме за големите им постижения като спортисти и хора, за да предадем техните добродетели.

„ПФК Левски“ се покланя пред паметта на Георги Аспарухов и Никола Котков. Поклон пред Незабравимите!“, написаха от Левски.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване