Нечовешка агресия с кучета в Стара Загора, какви ще бъдат санкциите

Клип с мъж, който агресивно хвърля кучета във фонтан в парк в Стара Загора, предизвика възмущение в социалните мрежи. Инцидентът е станал в началото на седмицата, а извършителите са установени и полицията работи по случая.

Според Николай Диков, секретар на Община Стара Загора, сцената е станала в парк Аязмото, като мъжът е бил видимо в нетрезво състояние. Сигнал е подаден на телефон 112 и самоличността на двете лица от клипа е установена, като на място са съставени актове. Очаква се санкциите да бъдат в максимален размер.

Антони Иванов, началник на „Охранителна полиция“, допълни, че е образувано досъдебно производство за хулиганство и за причиняване на страдание на гръбначно животно. Задържаният мъж няма предишни осъждания и криминални прояви, и няма данни да е злоупотребявал със здравето и живота на домашните си любимци. Проведен е разпит с него, но не всички свидетели са били разпитани.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване