НСО въвежда мерки за сигурност в центъра на София заради избора на български патриарх

Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност в центъра на София за събитията, свързани с интронизацията на новоизбрания български патриарх. Интронизацията ще се състои от 15:00 часа, а от 18:00 часа ще има държавни почести. Зона за сигурност ще бъде създадена около Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, където граждани ще имат ограничен достъп след проверки. Полети на дронове са забранени в района.

От Столична община (СО) информираха за организацията на движението за провеждане на Патриаршеска интронизация, както и първата Патриаршеска литургия. Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятията, на ул. „Московска“ между ул. „11-ти август“ и ул. „Г.С.Раковски“, както и до приключване на мероприятието на паркинга на пл. „Николай Гяуров“, на паркингите на пл. „Св. Александър Невски“, на ул. „Оборище“ между бул. „Васил Левски“ и пл. „Св. Александър Невски“, на ул. „15-ти ноември“, ул. „Дунав“ между пл. „Св. Александър Невски“ и ул. „Врабча“, ул. „11-ти август“ между пл. „Св. Александър Невски“ и ул. „Врабча“, ул. „Париж“ между ул. „Московска” и ул. „Врабча“, ул. „Московска” между ул. „11-ти август” и ул. „Г.С.Раковски”.

От 8:45 ч. до 9:15 ч. днес организацията на движение около църква „Света Неделя” се осъществява по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР. От 11:00 ч. до приключване на мероприятието днес по ул. „15-ти ноември, по ул. „Оборище“ между ул. „11-ти август“ и бул. „Васил Левски, по ул. „11-ти август“ между ул. „Врабча“ и пл. „Св. Александър Невски“, по ул. „Дунав” между пл. „Св. Александър Невски” и ул. „Врабча”, по ул. „Париж” между ул. „Московска” и ул. „Врабча”, по ул. „Московска“ между ул. „Дунав“ и ул. „Г.С.Раковски“.

До 20:00 ч. на 1 юли се закрива базарът за художествени произведения при пл. „Св. Александър Невски“.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана и постове за контрол и регулиране на движението за горепосочените време и места, информираха още от СО. 

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване