Областната дирекция на МВР в Перник получи отличие от годишните награди „Инициативи в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“

Областната дирекция на МВР в Перник беше отличена в годишните награди „Инициативи в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“ заради трите си успешни инициативи: „Инспектор по коланите“, „Молитва за път“ и „Скоростта убива“. Наградата беше приета от комисар Йордан Дундаков на специална церемония.

Инициативата „Инспектор по коланите“ е насочена към първокласници, за да ги обучи на навика за използване на обезопасителни системи. „Молитва за път“ предоставя на новите шофьори православна молитва за безопасно пътуване. Кампанията „Скоростта убива“ използва визуални материали, за да покаже опасностите от високата скорост на младите шофьори.

Националният ден на безопасността на движението по пътищата беше отбелязан и с участието на ученици от Перник, които раздаваха листовки на шофьори с послания за безопасност.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване