Огромен горски пожар застрашава да унищожи ранчото на Майкъл Джексън

Огромен горски пожар в Калифорния застрашително приближава към ранчото „Невърленд“, бившето имение на Майкъл Джексън, което е описвано като едно от най-щастливите места на планетата. Пожарът, наречен „Езерният пожар“, е обхванал над 52 кв. км и е предизвикал евакуации на много домове в района, включително около „Невърленд“. В Калифорния в момента горят общо 21 пожара, а местната пожарна служба съобщава, че огънят все още не е овладян.

През следващата седмица за Калифорния е обявен риск от изключително високи температури и пожари. Националната метеорологична служба отбелязва, че такъв тежък и продължителен сух сезон не се е случвал от 20 години. Причините за пожара се разследват.

Имението „Невърленд“ се намира в Санта Барбара и е било дом на Майкъл Джексън от 1988 до 2005 г. Мястото е било негов личен увеселителен парк, с множество атракции като виенско колело и пиратски кораб. През 1995 г. Джексън и тогавашната му съпруга Лиса Мари Пресли организират Световен детски конгрес в ранчото, посветен на проблемите на децата по света.

„Невърленд“ също е свързано с обвиненията в сексуален тормоз срещу Майкъл Джексън. През 2003 г. полицията претърсва ранчото по обвинения в малтретиране на малолетно лице, но по-късно певецът е оправдан. След делото Джексън напуска „Невърленд“ и повече не се връща там, въпреки че имотът остава негова собственост до смъртта му през 2009 г.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване