Около 130 участници се очакват за Българо-турски дамски бизнес форум в Търговище

Около 130 участници се очаква да присъстват на Българо-турския дамски бизнес форум в Търговище, който започва днес в комплекс „Белият кон и Рай“ край града.

Събитието е организирано от Българско-турския дамски бизнес клуб и Генералното консулство на Турция в Бургас, в партньорство с Община Търговище, поясни Гюлджан Ахмедова, регионален председател на бизнес клуба, която ще открие форума.

Сред очакваните гости са основателите на бизнес клуба Тюркян Тюркер и Ивелина Рускова, Елмас Аслан – председател на сдружение предприемчиви жени в Одрин и регионален председател на ТОББ, и Младен Велев – директор в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Гостите ще бъдат приветствани от генералния консул на Турция в Бургас Толга Оркун, народния представител Джейхан Ибрямов и кмета на Търговище Дарин Димитров.

На форума ще участват и Ирина Николова, началник на политическия кабинет на Министерството на икономиката и индустрията, и Веселина Минчева, заместник-министър на иновациите и растежа.

Програмата включва два панела. Ивелина Рускова ще представи възможностите за инвестиции и развитие на женското предприемачество, а секретарят на община Търговище Христалина Халачева ще обяви проект за изграждане на Индустриален парк в Търговище. Кметът на Антоново Хайредин Мехмедов ще говори за инвестиционните възможности в региона. Стамен Янев, член на Надзорния съвет на Българската банка за развитие, ще разгледа темата за държавната подкрепа на бизнеса.

Управителят на фирма „Гласко“ ООД ще обсъди развитието на бизнеса в региона, а Биляна Тончева от фирма „Еко Глоуб“ ще говори за европейските проекти за бизнеса. Биляна Георгиева, изпълнителен директор на бизнес медията „Лидер БГ“, ще представи своето виждане за жените в бизнеса.

Целта на форума е да обедини жени с различни бизнеси от България и Турция, да създаде контакти и потенциални партньорства, както и да представи организацията като клуб на регионално ниво, допълни Гюлджан Ахмедова.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване