Отнеха титлата Мис България на носителката й Елизабет Кравец

Елизабет Кравец, носителката на титлата Мис България, беше освободена от титлата си поради дейности, които несъответстват на ценностите на организацията, обяви собственикът на марката и организатор на конкурса, Гаел Бонел Санчез, в официално съобщение във Фейсбук.

Санчез не разкрива конкретната причина за това решение, но отбелязва, че дейностите на Кравец са нанесли вреда на имиджа на конкурса за красота и са увредили престижа и репутацията му. Той подчертава, че Кравец не е изпълнила своите задължения като носителка на титлата.

Според изявлението на Санчез, от 3 юни Кравец няма право да използва търговската марка Мис България в социалните мрежи, в комуникацията и във фактурите си.

Мярката беше взета след многократни уведомления към Кравец за проблемите, които се възникнали. Първата подгласничка Илияна Борисова ще поеме короната от Кравец и ще изпълнява отговорностите, които произтичат от титлата.

Елизабет Кравец стана Мис България през 2023 година, като изборът й породи спорове защо Мис България се присъжда на чужденка, тъй като тя има украински корени. Тя обаче заяви, че се чувства българка, тъй като живее в морската столица от малка, а майка й е от България.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване