Първият полет от Баку на Летище София бе посрещнат с воден салют

Днес на обяд се състоя специална церемония с воден салют за посрещане на първия директен полет по линията Баку-София на авиокомпания Azerbaijan Airlines (AZAL). Този нов полет предоставя възможност на българските пътници да пътуват до азербайджанската столица, разположена на брега на Каспийско море.

Проектът започна преди три години и сега беше официално отбелязан с първия полет от Баку. Това събитие е свидетелство за приятелските връзки между България и Азербайджан, сподели Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на „Соф Кънект“, оператор на Летище София. Той добави, че това ще бъде възможност за промотиране на дестинацията.

Разбира се, създаването на тази авиолиния представлява важна възможност за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни, сподели Камран Гаджар, регионален мениджър за Европа на AZAL.

По време на събитието бяха отличени деца, които взеха участие в конкурс за детски разказ „Моето пътешествие“, организиран от информационната агенция Bgtourism.bg. Освен това, един журналист беше изтеглен в томбола и спечели безплатен билет до Баку.

Баку е град, известен със своя стар град, обграден от средновековни стени, където се намира Дворецът на Ширваншахите – голям комплекс. Други значими забележителности са каменната Девическа кула и съвременният център „Гейдар Алиев“, както и трите заострени небостъргача, наричани кулите „Пламък“.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване