Посрещат патриарх Даниил официално като предстоятел на Софийската епархия

Тази вечер започва тържественото посрещане на българския патриарх Даниил като Софийски митрополит. В митрополитската катедрала „Св. Неделя“ в София от 18:00 часа ще се проведе патриаршеска вечерна служба, последвана от молитва на гроба на покойния патриарх Неофит, който се намира в притвора на храма.

Българският патриарх Даниил ще бъде тържествено посрещнат като предстоятел на Софийската епархия в столичния храм „Св. Неделя“. След вечерната служба ще има петохлебие и литийно шествие, завършващи с молитва пред гроба на патриарх Неофит. Доцент Костадин Нушев, богослов, пояснява, че патриарх Даниил ще отдаде почит на покойния патриарх Неофит и ще следва неговите стъпки и пример в своето служение.

Тържествените богослужения ще продължат и утре. В 7:35 часа в църквата „Св. Неделя“ ще се проведе „утреня“, а в 9:30 часа патриарх Даниил ще отслужи светата литургия.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване