Правителството дава 3,3 млн. лева на три храма за ремонт и реставрация

Правителството отпуска близо 3,3 милиона лева за ремонт на три храма, съобщиха от пресслужбата на кабинета. За ремонт, реставрация и възстановяване на храм „Св. Кирил и Методий“ в град Свищов са одобрени 2,7 милиона лева. За храм-паметник „Св. Рождество Христово“ при Шипченския манастир са предвидени 500 000 лева, а за ремонт на храм „Рождество Богородично“ в село Гигинци, община Брезник, се предоставят 74 000 лева.

Кабинетът отпуска допълнително и 3 милиона лева за ремонтните дейности на пътя от пристанището до манастира „Св. Вмч. Георги Зограф“ в Света гора, Атон. Общата сума, необходима за ремонта на пътя, е около 10 милиона лева, като средствата ще бъдат отпускани поетапно.

Това не е първият път, в който Шипченският манастир получава финансова подкрепа от правителството. През август 2020 г. кабинетът „Борисов 3“ отпусна 1.612 милиона лева за спешен ремонт на камбанарията на храм-паметника.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване