Противниците на абортите в Германия са заплашени с нови глоби при тормоз

В Германия протестиращите, които тормозят бременни жени пред клиниките за аборти, ще бъдат глобявани с 5000 евро. Бундестагът одобри новите глоби след емоционален дебат, съобщи ДПА.

С новия закон ще бъде незаконно да се пречи на бременни жени да търсят съвети относно прекъсването на бременността, включително т.нар. тротоарен тормоз пред консултативни центрове или клиники.

Забраната включва и действия, насочени към налагане на мнения на бременните жени, поставянето им под натиск, както и показването на неверни твърдения или смущаващи материали по темата.

Министърът по семейните въпроси Лиза Паус заяви, че тормозът на бременни жени на улицата е „недопустим“ и че някои жени, които търсят помощ, вече са в трудна ситуация.

Депутати от дясноцентристкия блок ХДС/ХСС и крайнодясната „Алтернатива за Германия“ смятат, че мерките са „до голяма степен ненужни“ и че съществуващите закони са достатъчни за защита на бременните жени.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване