Путин разпореди подновяване на производството на ракети със среден и малък обсег

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия трябва да започне производството на ракети със среден и малък обсег и да реши къде да ги разположи в зависимост от интересите на страната, в отговор на подобни действия от страна на САЩ.

„Очевидно е, че трябва да започнем да произвеждаме тези ударни системи и след това, въз основа на реалната ситуация, да решим къде да ги разположим, ако е необходимо за нашата сигурност,“ каза Путин на оперативна среща с постоянните членове на Съвета за сигурност.

Той припомни, че САЩ се оттеглиха от Договора за ракетите със среден и малък обсег преди няколко години и обявиха планове за производство на такива ракетни системи. През 2019 г. Русия заяви, че няма да произвежда или разполага тези ракети, докато САЩ не разположат свои такива системи в някой регион.

„Днес е известно, че САЩ не само произвеждат тези ракетни системи, но и вече са ги докарали в Европа за учения, както и във Филипините. Не е ясно дали са ги изнесли оттам,“ добави Путин.

„Във всеки случай трябва да реагираме на това и да вземем решения какво ще правим по-нататък,“ заключи той.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване