Ръководителката на правния отдел на Порше влезе в затвора за убийството на новородената си дъщеря

В Германия се проведе безпрецедентен процес, в който ръководителката на правния отдел на Porsche, 28-годишната Катарина Йованович, беше осъдена на седем и половина години затвор за убийството на новородената си дъщеря. Йованович изхвърлила бебето от прозореца на апартамента си.

Адвокатите ѝ представиха необичайна защита, твърдейки, че тя не е знаела, че е бременна и че раждането я е изненадало. Те обясниха, че Йованович родила сама вкъщи и в шока си изпуснала бебето през прозореца. Обаче разследващите установили, че тя е знаела за бременността си, тъй като е търсела информация по темата в интернет. Обвинението твърдеше, че тя се е страхувала, че детето ще попречи на кариерата ѝ и че майчинството не се вписва в плановете ѝ за живот.

Съдът обаче прие доводите на защитата, намирайки убийството за непредумишлено. Защитниците на Йованович все пак смятат присъдата за твърде тежка и възнамеряват да я обжалват.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване