Седем деца са сред 49-те души, удавили се в Русия в събота

Седем деца са сред 49-те души, които се удавиха в Русия в събота, когато горещините обхванаха големи части от страната, съобщи министерството на извънредните ситуации. В страната са регистрирани 65 инцидента за последните 24 часа, при които са загинали 49 души, според съобщение в приложението Телеграм на министерството.Това е с 10 инцидента повече в сравнение със същия ден преди година.

През изминалата седмица в Русия бяха наблюдавани едни от най-горещите времена от повече от век, като в Москва беше счупен температурен рекорд от 1917 г., а температурите в редица градове надвишиха 35 градуса по Целзий.Руската служба по хидрометеорология съобщи, че в южните и европейските части на страната през уикенда се очакват температури над 40 градуса по Целзий.

В Нижегородска област 10-годишно момиче се удави в река Волга, а нейната шестгодишна сестра е изчезнала и водолази все още я издирват. В Башкирия, между река Волга и планината Урал, се удавиха трима души, включително 16-годишно момиче, съобщи министерството.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване