Седем загинали при сблъсък на влак с автобус в Словакия

Седем души загинаха и други петима бяха ранени при сблъсък между пътнически влак и автобус на железопътен прелез в Южна Словакия, съобщиха спасителните служби. Инцидентът стана малко след 17:00 ч. вчера (15:00 ч. по Гринуич) близо до град Нове Замки, според информационната агенция CTK. Влакът Eurocity се е движел по маршрута Прага-Будапеща, обясни говорителката на железниците Владимира Бахилова.

Словашката спасителна служба актуализира информацията за загиналите, като потвърди, че седем души са получили смъртоносни наранявания, а петима са били ранени и се нуждаят от незабавна медицинска помощ. Машинистът на влака е получил изгаряния, тъй като локомотивът се е запалил след сблъсъка, който е станал на защитен прелез с бариери и светлинна сигнализация.

Министърът на вътрешните работи Матус Сутай Есток посети мястото на инцидента и заяви пред репортери, че причината за катастрофата все още не е ясна и може да бъде както техническа, така и човешка грешка. Местните медии публикуваха видеоматериали, показващи как пътници пренасят багаж около частично пламналия влак, докато гъст сив дим се издига към небето.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване