Шефът на Nvidia, Дженсен Хуанг, заяви, че видеоигрите ще бъдат изцяло пропити от изкуствен интелект

Изпълнителният директор и съосновател на Nvidia, Дженсън Хуанг, прогнозира, че компанията му е в уникална позиция за печалби, тъй като изкуственият интелект (AI) ще проникне във всички аспекти на видеоигрите, съобщава PC Gamer.

AI вече играе значителна роля в игрите, макар и спомагателна. Например, функцията DLSS, достъпна само на модерни Nvidia карти, използва AI за увеличаване на скоростта на кадрите и генериране на изображения с по-висока разделителна способност. За пет години DLSS се превърна в основен елемент на компютърните игри.

Хуанг, говорейки на технологичното изложение Computex в Тайпе, заяви, че вече използват идеята за невронна графика чрез DLSS и други функции. Той предвижда, че скоро AI ще генерира текстури и обекти, което ще направи игрите все по-богати.

Освен графиката и програмирането, AI ще подобри ботовете и NPC-тата, като ги направи по-естествени и подобни на живи хора. Задълбочаването на връзката между AI и игрите ще укрепи пазарната доминация на Nvidia, а Хуанг активно говори за конвергенцията между AI и видеоигрите.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване