Силен вятър с ураганни пориви връхлетя Банско снощи

Силен вятър с ураганни пориви удари Банско снощи, съобщи Елка Обецанова, експерт „Връзки с обществеността“ в Общината. Бурята беше без дъжд, но със силен вятър, който повали много дървета.

Обецанова уточни, че единствено в Банско от целия регион е имало толкова силни пориви на вятъра. В Добринище също е духал вятър, но не толкова силно. По информация от кметствата на другите населени места в общината, обстановката е била спокойна.

Още снощи, екипи от дирекция на Национален парк „Пирин“, пожарната и Общината започнаха разчистването на падналите дървета, които затрудняваха движението. Кметът Стойчо Баненски апелира към хората да останат в домовете си, да потърсят защита на закрито и да не паркират под дървета и стълбове.

От сутринта се събира информация за необходимостта от специални действия. Към момента в Банско вали, но обстановката е спокойна, добави Обецанова.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване