Силна буря премина над Хасково

Силна буря се разрази над града, съпътствана от гръмотевици, дъжд, силен вятър и градушка.

На булевард „Илинден“, дърво се пречупи, като голям клон от него падна върху паркирана пред блок кола. Инцидентът се случи около 16:30 часа. За щастие няма пострадали при този инцидент, както съобщи директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ОДПБЗН) в Хасково, старши комисар Митко Чакалов.

След бурното време, в ОДПБЗН са получени много сигнали за паднали клони и дървета, както и за наводнени обекти, където е необходимо отводняване. Хидрометеорологичната обсерватория в Хасково отбелязва, че количество дъжд, излял се след 16:30 часа, е достигнало 34 литра на квадратен метър. През този период вятърът е достигал пориви до 90 километра в час, а размерът на градушката е бил около 12 милиметра – колкото лешник.

По-голямо количество дъжд е забелязано в село Минерални бани – 55 литра на квадратен метър, каза дежурен от Хидрометеорологичната обсерватория.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване