Силна експлозия в търговски център в Румъния

Силна експлозия разтърси търговски център в румънския град Ботошани, съобщиха от Главния инспекторат за извънредни ситуации на Румъния. Инцидентът доведе до раняването на 13 души, които са с различни по степен изгаряния, предимно в горната част на тялото. Четирима от ранените са в тежко състояние, двама от тях са интубирани и ще бъдат транспортирани с въздушна линейка до спешна болница в Букурещ.

Активиран е „червеният план“ за намеса. На място са пристигнали пожарни коли и линейки, както и два хеликоптера на Спешната помощ СМУРД от Яш и Галац. Трети хеликоптер, „Блек Хоук“, пътува от Букурещ към мястото на инцидента.

В момента на експлозията в сградата са се намирали 120 души – служители и клиенти. Създадени са спасителни екипи за проверка за блокирани хора. Интервенцията е рискована за пожарникарите, тъй като стабилността на сградата е неизвестна, съобщи д-р Раед Арафат, ръководител на румънския Департамент за извънредни ситуации.

Експлозията е станала в строителен хипермаркет, разположен в сградата на търговския център.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване