След новите полицейски автомобили, страната ни получава 400 нови линейки по голям инвестиционен проект

Преди дни на церемония в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ вътрешният министър Калин Стоянов връчи ключовете на 86 автомобила за нуждите на пътна полиция в страната. По думите му, тези коли са закупени изцяло със средства от фонда за безопасност на движението, където се събират средствата от глоби на фишове и актове, наложени от МВР. Министърът информира, че тези средства могат да се използват единствено целесъобразно.

След като стана ясно за доставката на новите автомобили за полицаите, в социалните мрежи се появиха множество спекулации с цел подронването на престижа и авторитета на МВР и работата му, като се създаде илюзията, че институциите  предоставят средства единствено на тях. Пример за това бяха колажите, на които ясно се виждаха колите на политиците, новите автомобили на МВР служителите, и  линейките, които се закупуват чрез  събиране на капачки.

Имаме огромно желание да закупим линейки, кувьози и други необходими средства за многото министерства в България, но това няма как да стане със средства от този фонд. Така че нека да спрем с всички спекулации по темата“, коментира Калин Стоянов. Според Годишния доклад за изпълнението на оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, е предвидена процедура по модернизация на системата за спешна медицинска помощ в България. В проекта е предвидено модернизиране на помещенията на СМП чрез доставка на оборудване и обзавеждане и закупуване на 400 броя съвременни медицински превозни средства (линейки), осигурени с оборудване и медицинска апаратура за СМП. Към момента страната ни е получила 370 от тях. Проектът е със срок на изпълнение до 23.12.2023, като е  удължен с половин година. Една от големите трудности за невъзможността да се поддържа необходимото темпо е била ковид пандемията. Очаква се до края  месеца всички линейки да бъдат доставени до страната ни.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване