Стар трик може да разкрие кой надникна в медицинското досие на Кейт Мидълтън

Според в. „Дейли Мейл“ е открита необичайна практика за защита на лични данни във Великобритания, която включва използването на подложни имена и данни за известни личности в медицинските файлове. Това се прави с цел уединение и осигуряване на сигурност на VIP пациенти. Съгласно публикацията, такива практики се използват за защита на здравните данни на популярни личности, като се използват фалшиви данни за тяхното здравословно състояние, докато истинската информация се съхранява под псевдоним. Това предпазва данните от евентуален теч и улеснява проследяването на служителите, които са имали достъп до файловете.

По-специфично, във Великобритания е незаконно за здравен служител, независимо дали работи в държавна или частна болница, да има достъп до медицинските досиета на пациент без разрешение от отговорното лице в организацията. Ако се подозира нарушение, болниците са задължени да започнат вътрешно разследване, а Службата на комисаря по информацията извършва собствено проучване.

В случая с принцеса Кейт Мидълтън и нейното лечение от рак, появили са се информации за опити за неоторизиран достъп до нейните лични данни от страна на служители в лондонска болница, където е била лекувана. Въпреки че има заподозрени, специалистите коментират, че данните на Кейт Мидълтън са в безопастност и не са изтичали. Въпреки това, има спекулации, че принцесата може да е била принудена да разкрие своето заболяване именно заради теч на личната информация и уведомяването на кралското семейство за случая.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване