Товарен влак и цистерна се сблъскаха на неохраняем жп прелез край симеоновградското село Калугерово

Товарна влакова композиция и цистерна за гориво са се сблъскали край симеоновградското село Калугерово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково. Инцидентът е станал в 15:45 часа на неохраняем прелез, обозначен само със знаци.

При сблъсъка влаковата композиция е влачила тежкотоварния автомобил над 100 метра. Възникнала е искра, която е запалила част от горивото, изтекло от горивната система на цистерната, и е довела до пожар, който бързо е потушен от огнеборците.

Според първоначалния оглед, шофьорът на цистерната не е съобразил ситуацията и е преминал рисково през прелеза. Цистерната е била празна. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

При инцидента няма сериозно пострадали. Водачът на цистерната е откаран в болница в Стара Загора. Нанесени са тежки материални щети по превозните средства.

Сигналът за реакция от спешни медици е подаден към Стара Загора, уточни директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково, д-р Петя Радева.

Кметът на село Калугерово, Станислава Станкова, заяви, че шофьорът на цистерната вероятно не е местен, а от Стара Загора, и че в момента на мястото се съставят протоколи.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване