Труп на възрастна жена изваден от морето на Централния плаж в Бургас

Труп на възрастна жена беше изваден от морето на Централния плаж в Бургас, съобщиха очевидци. Инцидентът е станал около 12:40 ч., когато между 4-и и 5-и пост на плажната ивица спасителите забелязали тялото във водата.

На място веднага са извикани екипи на полицията и спешната помощ, но медиците само са успели да констатират смъртта на жената.

От полицията потвърдиха, че става въпрос за 77-годишна жена от Велико Търново, която по първоначална информация е била в Бургас на почивка. Тялото е откарано към отделението по съдебна медицина в УМБАЛ-Бургас, където ще бъде извършена аутопсия, която да установи причината за смъртта.

Днес беше необичайно горещ ден за сезона. Синоптиците предупреждаваха от близо седмица за опасността от горещници в средата на юли, когато слънцето е особено опасно за възрастни хора. Жегите могат да предизвикат обостряне на симптоми, които са налични при възрастните хора, което може да доведе до фатални последици.

За съжаление, вече сме съобщавали за няколко случая на мъже и жени, които губят съзнание на плажа и повече не се събуждат. Реално, смъртните случаи тази година, свързани с посещения на различни плажни ивици в страната, са по-често причинени от инфаркти и слънчеви удари, отколкото от удавяне.

Градусите днес по обед достигнаха 35-36°C на сянка, но заради безветрието усещането беше по-скоро като за 40-42°C. Властите и здравните лица продължават да призовават гражданите да се вслушват в техните съвети и да бъдат внимателни в горещините, за да се избегнат подобни трагедии.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване